Opinie & Commentaar
BNNVARA

Marcel van Roosmalen: Ik wil naar de deeltijd pabo

foto: Het Paroolfoto: Het Parool
  1. Nieuwschevron right
  2. Marcel van Roosmalen: Ik wil naar de deeltijd pabo

Er zijn dagen dat Marcel droomt van een ander leven. Een leven waarin hij dagelijks bezig is om zichzelf te verheffen. Ja, dan wil hij naar de deeltijd-Pabo, of de lerarenopleiding. Helaas weet Marcel ook wel dat hij nooit een Meester Bart gaat worden. "Hij kan iets opbrengen wat ik niet kan. Ik feliciteer hem daarmee."

In het NOS Journaal zag Marcel de toekomstige studenten en zij-instromers voorbijkomen. Vooral de zij-instromers beginnen volgens hem altijd met grote woorden. "Het is louter idealisme, het heeft niets met de economie te maken, het begon gewoon te kriebelen." Het is een illusie om te denken dat je als meester net zo blij, tevreden en gelukkig kunt worden als meester Bart, denkt Marcel. Dat kan alleen meester Bart.

"Over een paar jaar staan ze overwerkt op het Malieveld. Dan kunnen ze niet rond komen, hebben ze een burn-out en dan klagen ze zich een slag in de rondte over de belabberde arbeidsvoorwaarden. Dan wil niemand meer leraar zijn, net zo lang tot er weer een tekort is waar de media dan weer over gaan berichten en dan komen er weer nieuwe."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie