Opinie & Commentaar

Is Matthijs van Nieuwkerk aan zijn laatste seizoen DWDD begonnen?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Is Matthijs van Nieuwkerk aan zijn laatste seizoen DWDD begonnen?

[KRO-NCRV] De vrouw die samen met Matthijs van Nieuwkerk aan de wieg stond van De Wereld Draait Door kondigt haar vertrek aan. Dieuwke Wynia gaat een eigen productiebedrijf opzetten. Van Nieuwkerk zegt nog tot het eind van het jaar te blijven presenteren, maar stopt hij daarna?

Forumgasten journalist en presentator Rick Nieman en Jan Slager, oprichter en bestuurder van omroep Max denken van wel. "Hij maakt het seizoen netjes af, maar daarna gaat hij wat anders doen", denkt Slagter. "Dat is koffiedik kijken", geeft hij toe, maar dat hij nog lang doorgaat met DWDD valt volgens hem niet te verwachten.

Rick Nieman had eigenlijk al verwacht dat hij er na het tienjarig jubileum de brui aan zou geven. "Het is ontzettend knap dat hij tot nu toe ieder jaar weer die energie heeft om het te doen."

Slagter denkt dat het ook een goede zet zou zijn wat betreft de discussie die gaande is over het salaris van Matthijs van Nieuwkerk. "Daar moet ook iets aan veranderen", vindt hij. Het is vooruit gespeculeer, maar als Wynia een eigen productiebedrijf opzet en daarna Van Nieuwkerk in dienst neemt, "is hij gelijk van die hele discussie af", illustreert hij. Nieman denkt dat Van Nieuwkerk een 'Late Night' programma wil gaan maken. "Er zal hoe dan ook een nieuwe talkshow komen", denkt Nieman.

Ster advertentie
Ster advertentie