Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Nederland is een dor en leeg land geworden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Nederland is een dor en leeg land geworden'

"Nederland is een dor en leeg land geworden", zegt Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV. "Vliegtuigen zijn belangrijk, cultuur wordt met wortel en tak uitgeroeid en onze straf is Marianne Zwagerman."

"Ik weet niet eens meer hoe lang corona onder ons is", zegt Marcel van Roosmalen, "ik herinner me de periode ervoor inmiddels als onwerkelijk. Ik vind het inmiddels heel normaal om tegenstrijdige orders op te volgen. Scholen dicht, scholen open, mondkapje op, anderhalve meter afstand en tegelijkertijd juichen, want hoera, we mogen weer naar de kapper."

'Cultuur wordt met wortel en tak uitgeroeid'

Van Roosmalen: "Alsof dat een verbetering is: de meeste Nederlandse kappers kunnen niet knippen. Wie niets kan krijgt hier een knipdiploma. Kappers in Nederland kunnen maar twee dingen: bijpunten en anders hele stukken eraf, daarom zijn bijna alle mannen hier kaal en hebben de vrouwen kapsels die ze in andere landen voor mannen reseveren. Juist omdat de kappers dicht waren zagen de Nederlanders er weer beter uit."

"Nederland is een dor leeg land geworden", zegt Marcel van Roosmalen, "waar cultuur met wortel en tak wordt uitgeroeid, vliegtuigen vinden we hier belangrijk, dementerende bejaarden worden opgesloten en de andere oudjes krijgen binnenkort een sper van D66, een partij die de eigen doelgroep lachend het ravijn in duwt."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Nederland, een dor en leeg land

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie