Opinie & Commentaar
BNNVARA

Behoefte aan 'capuchongevoel': het veilig even afsluiten van de onrustige wereld

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Behoefte aan 'capuchongevoel': het veilig even afsluiten van de onrustige wereld

De wereld is onrustig, en dat terwijl druktemaker Dolf Jansen zo naarstig opzoek is naar rust. "Ik wil dat de wind geen vat op me heeft", zegt hij in De Nieuws BV.

"Dat ik de regen niet voel. Ik wil veilig zijn, die onrustige wereld even aan me voorbij laten vliegen, en ondertussen net als gisteren eigenwijs mijn eigen weg bepalen. Het capuchongevoel, daar heb ik behoefte aan."

Video niet beschikbaar

Een regenbui houdt de hardlopende Dolf Jansen niet tegen. Capuchon op en gaan: "De herinneringen kwamen gisteren terug. Hoe je elke seconde tientallen druppels veel harder hoort dan als je ze gewoon op je hoofd had laat landen, hoe je veel minder nat werd, hoe je je beschermd voelde. Veilig. Dat deed een capuchon met me, toen ik veel jonger was dan nu. Ik sloot me af voor de omgeving, de wereld."

De wereld is onrustig

"Feitelijk klopte daar natuurlijk niets van. Ook met een capuchon strak om je magere koppie gegord kon het behoorlijk misgaan." Maar dat veilige capuchongevoel, daar heeft Dolf toch behoefte aan.

"Ik vind de wereld zo onrustig en heb behoefte aan een plek van rust. Mijn hoofd onder mijn kussen doe ik niet meer sinds ik ooit droomde van een hele grote donut, en wakker werd met een half kussen in mijn bek."

Druktemaker Dolf Jansen - Capuchongevoel

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie