Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Bestaan gemiddelde tiener en twintiger is op zijn best uitzichtloos te noemen'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Bestaan gemiddelde tiener en twintiger is op zijn best uitzichtloos te noemen'

"Ik ben dolgelukkig dat ik anno 2020 geen jongere ben", zegt Ellen Deckwitz in De Nieuws BV. "Want het bestaan van de gemiddelde tiener en twintiger is momenteel op zijn best uitzichtloos te noemen."

Druktemaker Ellen Deckwitz - Achtste leg

Video niet beschikbaar

"Uitgekleed onderwijs, hoge woningnood, een grote jeugdwerkeloosheid en dan heb ik het nog geeneens gehad over wat hen allemaal nog te wachten staat."

"Een toekomst vol bezuinigingen, niet alleen vanwege het voor miljarden inslaan van coronavaccins waarvan het nog maar de vraag is of ze ├╝berhaupt zullen werken maar ook vanwege een ECB die zonder enig beleid schulden opkoopt zodat Generatie Z straks pas op haar 95e met pensioen kan, verondersteld dat de aarde dan nog niet helemaal onder water staat", zegt Deckwitz.

Machteloos en onzichtbaar

"De jongeren die ik de afgelopen tijd sprak voelen zich machteloos en hebben het idee dat zij politiek totaal onzichtbaar zijn. Waarom zou de huidige jeugd later als wij vergrijzen zich in godsnaam nog om onze toekomst bekommeren, als wij dat nu niet voor de hunne doen? Zien doet volgen."

"Ik ben voor een jeugdvriendelijk keurmerk. Het is tijd voor beleid waar jongeren niet meer alleen de schulden, maar voor de verandering ook eens de vruchten van gaan plukken."

Druktemaker Ellen Deckwitz - Achtste leg

Video niet beschikbaar

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie