Opinie & Commentaar
BNNVARA

Tondeuse bij de thuisknipbeurt: 'Wat kon er misgaan?'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Tondeuse bij de thuisknipbeurt: 'Wat kon er misgaan?'

Na een paar weken nieuwe omstandigheden, was het ook tijd voor Dolf Jansen: de thuisknipbeurt. "De tondeuse was het gekozen apparaat", zegt de druktemaker in De Nieuws BV. "Wat kon er misgaan?"

Video niet beschikbaar

"Ik ben, dat mag u best weten, 56, maar heb nog steeds een enthousiaste haargroei met vooralsnog zonder grijze inbreng, en ik hou van kort, gedekt en geen gedoe", zegt Jansen. "Een van mijn quarantainegenoten, die ik om juridische redenen niet mag noemen, ging mij bijwerken, dat was het plan."

Geen happen uit een oorschelp

Jansen: "De tondeuse was, volgens de teksten op de verpakking, Händlich, dat leek me prettig, was Leistungsstark, dat leek me extra prettig, en Bedienungssympathisch. Dat leek me best veel lettergrepen, maar toen ik aansluitend las dat tondeuze in het Duits Friseur streepje Haarschneidemaschine is viel het wel weer mee."

En toen begon de knip- en scheerbeurt: "Iemand die nog nooit een Friseur streepje Haarschneidemaschine had festgehalten überhaupt liet dat ding soepel en zelfverzekerd langs mijn harde schedel gaan. Geen rare bewegingen, geen happen uit een oorschelp, ik was zo blij dat ik mijn medicatie perfect op orde had, zowel qua bewegen als angstonderdrukking."

Onnodige lachbuien

Jansen: "10 minuten later mocht mijn dochter via Skype het resultaat meekijken, en na haar wat mij betreft volstrekt onnodige lachbuien besloten we een dag later het karwei helemaal te vervoltooien. En realiseerde ik me dat mijn kapper door een ongelukkig toeval 5 huizen verderop woont, maar ik gelukkig behoorlijk hard kan lopen."

Druktemaker Dolf Jansen - Thuisknip

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie