Opinie & Commentaar
BNNVARA

Naaktmodel haalt miljoen op voor Australië: 'Hitte bestrijden met hitte, het heeft wat poëtisch'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Naaktmodel haalt miljoen op voor Australië: 'Hitte bestrijden met hitte, het heeft wat poëtisch'

Hitte met hitte bestrijden: volgens Ellen Deckwitz heeft het wat poëtisch. Een naaktmodel haalde al een miljoen dollar op voor Australië met verkopen van naaktfoto's. Fantastisch nieuws, maar het zet de druktemaker ook aan het denken: "Je maakt hulpvraag ludiek en dat slaat aan." In De Nieuws BV zegt Deckwitz dat ze denkt dat dat ook wel nodig is tegenwoordig.

Video niet beschikbaar

Deckwitz: "Er komt dagelijks zoveel ellende op je af dat je als potentiële donateur haast niet meer kan kiezen. Je moet selectief worden in je gulheid, en dat betekent dat je voor je gevoel ook ergens faalt, want het liefst zou je de hele wereld redden, niet slechts een klein deel ervan." Een ludieke actie helpt dan natuurlijk met de keuze.

De Malala van de koala

"Maar goed, de actie van ons Californische naaktmodel stemt ergens ook opgewekt", zegt Deckwitz, "want wie weet lokte ze hiermee donateurs die anders misschien nooit wel hun portemonnee hadden getrokken. Een groot hoera voor deze Kaylen Ward, de ontklede Maria Magdalena van de Australische Bush, de Gandhi van de kangaroe, de Malala van de koala."

Druktemaker Ellen Deckwitz - Naaktfoto's halen miljoen op

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie