Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Koester willekeur: alternatief is doen wat de Belastingdienst doet'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Koester willekeur: alternatief is doen wat de Belastingdienst doet'

Pieter Derks zag de intelligente lockdown in een willekeurige lockdown veranderen. "Masseurs aan het werk, sekswerkers niet. En je mag wel naar de Gamma, niet naar je oma", zegt hij in De Nieuws BV.

"Daar zouden we ons natuurlijk met z'n allen heel kwaad over kunnen maken", zegt Pieter Derks, "maar eigenlijk past de willekeurige lockdown perfect bij Nederland."

"We zullen creatief moeten zijn", denkt Derks, "want na de eerste fase, de intelligente lockdown, waarin het voor iedereen duidelijk was dat er gewoon niks kon en mocht, zijn we nu in fase twee, namelijk de willekeurige lockdown. Zwembaden open, sportscholen dicht, masseurs aan het werk, sekswerkers niet, en je mag wel naar de Gamma, maar niet naar je oma."

Het leven is vol willekeur

Derks: "Het leven is nou eenmaal vol willekeur, en misschien kunnen we daar maar beter aan wennen. Sterker nog: misschien moeten we de willekeur wel koesteren. Het alternatief is namelijk dat we gaan doen wat de Belastingdienst doet: daar selecteren ze op nationaliteit. Dat is gewoon discriminatie. Officieel nog niet trouwens, want er komt eerst nog een onderzoek om te kijken of dit inderdaad discriminatie was."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie