Opinie & Commentaar
BNNVARA

Aanvallen en beledigen standbeelden: 'Je weet nu al dat de trend ook deze kant op komt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Aanvallen en beledigen standbeelden: 'Je weet nu al dat de trend ook deze kant op komt'

Aanvallen en beledigen van standbeelden: Marcel van Roosmalen kan niet wachten tot die trend Nederland bereikt. "Mag iedereen waaraan ik een hekel heb een standbeeld", vraagt hij zich af in De Nieuws BV.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Standbeelden

"Het moet allemaal wat feller, wat verbetener, dus ik ben blij met de nieuwste trend waarvan je nu al weet dat hij deze kant op komt: het aanvallen en beledigen van standbeelden", zegt Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV. "In Londen is het standbeeld van Winston Churchill, toch een beetje hun koningin Wilhelmina, al verschillende keren beklad en uitgescholden."

Schelden tegen een beeld

"Het heeft ook iets ontroerends, schelden tegen een beeld. Zeg het maar eens wat je van hem vindt, geef hem maar een pak rammel, ik denk eerlijk gezegd ook dat hij dat wel verdiend, dat hele beeld over hem moet maar eens worden bijgesteld."

In Nederland kan dat ook, denk Van Roosmalen, "als je een beetje zoekt zijn de meeste standbeelden fout, en wit, en man, dus het kan. Van mij mag een standbeeld overigens ook geslagen worden als je het vermoeden hebt dat hij fout is."

'Had Femke Halsema maar een standbeeld'

Van Roosmalen: "Mag Angela de Jong een standbeeld? En Paul Janssen van de Telegraaf omdat hij een slechte krant maakt. Mag iedereen waaraan ik een hekel heb een standbeeld? Mag RTL4 een standbeeld? En Akwasi en Annabel Nanninga?"

"Had Femke Halsema maar een standbeeld", zegt Van Roosmalen. "Ik zou bloemen aan haar voeten leggen, uit bewondering, omdat ze regels met voeten durft te treden, zoals het een goed bestuurder betaamt. Dit in tegenstelling tot minister Hugo de Jonge die, alle tumult komt hem goed uit, haast in stilte onze democratie uitholt met nieuwe Coronawetgeving en op wiens last nog steeds heel veel mensen in verzorgingstehuizen hun autonomie wordt ontnomen."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Standbeelden

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie