Opinie & Commentaar
NTRVPRO

Hoe houden kwetsbaren hun hoofd nu nog boven water?

foto: Nicole Terborgfoto: Nicole Terborg
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe houden kwetsbaren hun hoofd nu nog boven water?

In het Radio Doc tweeluik Verborgen Stemmen onderzoekt documentairemaker Nicole Terborg wat de coronacrisis betekent voor de kwetsbaren in haar buurt Amsterdam Zuidoost. Degenen die al voor de crisis in diverse opzichten van anderen afhankelijk waren. Ook wil ze weten hoe het gaat met de mensen die illegaal werken. Hoe houden zij hun hoofd boven water?

Grote armoede

Amsterdam Zuidoost is economisch één van de best renderende gebieden van Nederland, en tegelijkertijd spant het Amsterdamse stadsdeel de kroon als het om armoede gaat. Het is een wijk met burgerhulpsystemen en een informele economie van snorders en huiskappers: zaken die je als buitenstaander niet gelijk zal zien.

Hoe functioneren deze vaak verborgen, sociale netwerken van Amsterdam Zuidoost nu de deuren van buurthuizen zijn gesloten? Hoe houden de kwetsbaren in de buurt zich staande tijdens de coronacrisis? In Verborgen stemmen hoor je hun verhalen en ervaringen.

Verborgen stemmen - deel 1

Verborgen Stemmen - deel 2

Meer radiodocumentaires?

Radio Doc zendt zondag tussen 21.00-22.00 uur een korte en een lange radiodocumentaire uit. Gemaakt door bevlogen radiomakers met een liefde voor geluid. Alle audioverhalen zijn terug te luisteren via de website van 2Doc of NPO Radio 1. En natuurlijk via jouw favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie