Opinie & Commentaar

Column: PSV Kampioen?

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Column: PSV Kampioen?

[NOS] Zondag is het zover, PSV kan kampioen worden in de wedstrijd tegen Ajax. Voor veel mensen iets heel speciaals zo’n kampioenswedstrijd, zeker ook voor ons van de radio. Het geeft altijd iets extra’s als er een kampioenschap op het spel staat.

Arman Avsaroglu en ik mogen het commentaar doen en wel integraal, oftewel twee keer 45 minuten live commentaar. Opeens zijn er veel meer journalisten van kranten, websites en wat niet meer aanwezig en geaccrediteerd. Waar zijn deze nieuwe gezichten de rest van het jaar vraag ik mij dan wel eens af. Maar het schijnt er bij te horen.

De 3-0 bij Ajax-PSV

Overigens waren veel van deze "nieuwe" mensen ook niet aanwezig op die heftige winterdag in december. Ik was ingesneeuwd bij FC Utrecht-Feyenoord en in mijn lange reis naar huis kon ik in de auto luisteren naar het verslag van Ajax-PSV. Die wedstrijd ging wel door omdat de Arena overdekt is. Dan merk je hoe leuk radio is. Maar daarover later meer.

Ajax-PSV eindigde tenslotte in 3-0. Nu 5 maanden later en ongeveer 25 graden meer zou Ajax ervoor tekenen, een overwinning van de Amsterdammers zou uitstel van het kampioenschap van PSV betekenen. En weet je wanneer het dan kan gaan gebeuren? Aanstaande woensdag, uit in Kerkrade bij Roda JC, door de jaren heen een angstgegner van PSV, zowel in de beker als in de competitie, kijk er de statistieken maar op na.

Klassieker op de radio

Terug naar aanstaande zondag. Ook televisie pakt iets groter uit. Zoals bij elke klassieker is er wat meer voorbeschouwing door de week en zal Joep Schreuder vooraf met prominenten spreken. Maar niet al te veel meer dan normaal, want tegelijkertijd is de Amstel Gold race en ook die is belangrijk.

Voor mij persoonlijk is de voorbereiding op de wedstrijd PSV-Ajax iets eenvoudiger dan normaal. Want in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd word je dood gegooid met informatie, feiten en meningen. Van handige statistieken tot ongenuanceerde meningen van clubclowns als Sjaak Swart. Het maakt de wedstrijd tot iets speciaals en dat is leuk. Ik hoop dat je zondag vanaf kwart voor 5 met net zoveel plezier gaat luisteren naar de radio als ik er al 37 jaar voor werk. In dat geval kan jouw dag niet meer stuk, ongeacht de uitslag.

Ster advertentie
Ster advertentie