Opinie & Commentaar
BNNVARA

'In dit land worden per jaar 640 miljoen levende wezens geslacht en we doen alsof dat normaal is'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'In dit land worden per jaar 640 miljoen levende wezens geslacht en we doen alsof dat normaal is'

Sommige beesten worden beschermd, andere beesten extreem verwend "en ondertussen wordt op ongelooflijke en industriële schaal doorgegaan met het vetmesten en afslachten van de rest." Druktemaker Dolf Jansen zegt in De Nieuws BV dat dit volgens hem echt niet meer kan: "Ik zeg, uit de grond van mijn hart: weiger mee te doen aan het systeem."

"Doen alsof het kan en mag, doen alsof het normaal is dat we in dit land per jaar 640 miljoen levende wezens slachten en als consumptieproduct in plastic sealen", volgens Dolf is het niet meer te aanvaarden. "Ik zeg, uit de grond van mijn hart: weiger mee te doen aan het systeem. Eet geen, of zo min mogelijk, vlees."

Opfokken, vervoeren, vergassen

Dolf: "Zoals in het noorden in de krant stond: 'Kippen voelen mee met de pijn van andere kippen. Koeien rouwen om het verlies van soortgenoten. En varkens zijn speelse wezens die zichzelf herkennen en snel kunnen leren'. Als je al die dingen weet, als je gek bent op je eigen hond of poes of konijn, dan kun je toch niet doorgaan met een onmenselijk systeem van opfokken, vervoeren, stressen, vergassen en slachten?"

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie