Opinie & Commentaar

"Het is levensgevaarlijk dat deze man mogelijk president wordt"

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. "Het is levensgevaarlijk dat deze man mogelijk president wordt"

[KRO-NCRV] Volgens EO-presentator Andries Knevel is het geen emotie maar strategie van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump om de krant The Washington Post voor de rest van de campagne de toegang te ontzeggen tot zijn bijeenkomsten. "De Washington Post is in grote delen van de Verenigde Staten een gehate krant. Het is alles waar Trump tegen vecht. Hier heeft hij over nagedacht. Zijn adviseurs hebben gezegd dat hij hier stemmen mee wint", zegt Knevel in het Mediaforum op NPO Radio 1.

Trump heeft de Washington Post van oneerlijke berichtgeving beschuldigd. "We ontzeggen de valse en oneerlijke The Washington Post voortaan elke toegang tot onze bijeenkomsten. De krant heeft onwaarschijnlijk onjuist verslag gedaan van onze campagne", aldus Trump.

Gezaghebbend

The Washington Post verschijnt dagelijks in een oplage van 700.000 exemplaren en geldt op politiek gebied als een van de meest gezaghebbende
Amerikaanse dagbladen. De krant werd wereldberoemd door het onderzoek naar het Watergate-schandaal in de jaren zeventig. Door dit onderzoek moest president Richard Nixon aftreden. "Dit is ongelofelijk", zegt journalist Jeroen Smit. "De Washington Post is een extreem belangrijke krant, de standaard in de journalistiek."

Levensgevaarlijk

Eerder ontzegde Trump ook al websites The Huffington Post en Buzzfeed de toegang tot zijn bijeenkomsten. Maar dit is de eerste grote landelijke krant die hij in de ban doet. Jeroen Smit vindt het een zorgelijke ontwikkeling. "Ik hoop dat Trump door de Washington wordt ontmaskerd. Want het is levensgevaarlijk dat deze man mogelijk president wordt."

Andries Knevel heeft daar weinig illusies over: "Hij is al op een aantal dossiers ontmaskerd, maar het glijdt allemaal van hem af." The Washington Post heeft een groot team van verslaggevers op Donald Trump gezet. Dit team presenteert rond de verkiezingen in november een boek over de omstreden presidentskandidaat.

Ster advertentie
Ster advertentie