Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Confederations Cup: Waar gaat dat over? Afschaffen die handel'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Confederations Cup: Waar gaat dat over? Afschaffen die handel'

De koning van Assen: Valentino Rossi. Voor de tiende keer wist hij de TT te winnen. “Je denkt, houdt het wel een keer op, maar dan wint hij op 38-jarige leeftijd gewoon nog een keer.”

Erben zit met tranen in zijn ogen voor de televisie, “Erben, 41, zal ik het dan ook nog eens doen?” Maar nee, Erben zijn lichaam is niet meer klaar voor topsport. Rossi doet het nog wel, en hoe. Hij gaat de strijd aan met 18- 19-jarigen die nog midden in het leven staan: “Wat een legende.”

Confederations Cup

Erben kan er niet naar kijken: “Waar gaat het eigenlijk over? Afschaffen die handel.” De spelers kunnen beter gewoon uitrusten en dan weer voor hun eigen ploeg uitkomen. Maar Erben heeft ook een ander plan: “Waarom maak je het niet voor landen die eigenlijk nergens aan meedoen?”

NK Wielrennen

Dylan Groenewegen wilde in het rood-wit-blauw aan de Tour de France beginnen. Maar Lars Boom gooide roet in het eten. Erben vindt dit recalcitrante gedrag wel leuk, “maar dan moet je wel winnen.” Dus hij begrijpt wel dan Dylan boos is, “maar nu moet je het waarmaken in de tour.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie