Opinie & Commentaar
BNNVARA

Massih Hutak: 'Laat Ronnie Flex Anne Frank voorlezen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Massih Hutak: 'Laat Ronnie Flex Anne Frank voorlezen'

Massih Hutak weet het zeker: de jeugd wil de verhalen nog wel kennen maar niet meer via het boek. "Waarom brengen we de verhalen niet via nieuwe media, laat volwassenen dit niet bepalen."

Video niet beschikbaar

"Laat een rapper Het Boekenweekgeschenk schrijven. Of laat bijvoorbeeld Ronnie Flex zijn favoriete boeken het Dagboek van Anne frank en Remy: Alleen op de Wereld inspreken tot audioboek en zet het op Spotify." Waarom zouden volwassenen bepalen hoe jongeren hun verhalen moeten krijgen. Laat ze niet lezen maar gebruik de rappers, de artiesten van nu, om de verhalen van toen naar ze toe te brengen.

Massih Hutak weet het zeker: "Jongeren vandaag de dag hebben een grotere honger naar verhalen dan ooit. Het probleem is de alsmaar groter wordende desinteresse van volwassenen en ouderen in de belevingswereld van jongeren."

Massih Hutak - Verhalen voor de jeugd

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie