Opinie & Commentaar
EO

Minder snelheidsboetes door Flitsmeister, Veilig Verkeer Nederland bezorgd

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Minder snelheidsboetes door Flitsmeister, Veilig Verkeer Nederland bezorgd

Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland zegt dat apps als Flitsmeister voor onveilige situaties op de weg zorgen. "Het is levensgevaarlijk als mensen plotseling op de rem gaan staan als ze een melding van zo’n app krijgen", aldus Stomphorst in het Radio1-programma Dit Is De Dag.

Video niet beschikbaar

Stomphorst reageert op het nieuws dat het aantal boetes voor snelheidsovertredingen in 2019 enorm gedaald is. Er zijn in totaal 900.000 bekeuringen minder uitgeschreven dan het jaar ervoor. Behalve door files komt dit vooral door populaire apps zoals Flitsmeister die waarschuwen voor flitsers.

Veilig Verkeer Nederland maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. “Deze app geeft de automobilist de mogelijkheid om na het controlepunt weer vol gas te geven, dat levert gevaarlijke situaties op”, aldus Rob Stomphorst. De woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland betoogt daarnaast dat de smartphone afleidt van de belangrijkste taak van een chauffeur: “Mensen vergeten dat ze op de weg moeten letten in plaats van hun telefoon.”

Verkeersrecht-advocaat Bert Kabel is juist van mening dat Flitsmeister de weg juist een stuk veiliger maakt: “Het is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat mensen zich aan de verkeersregels houden.”

Luister het hele gesprek bij Dit Is De Dag hier:

flitsmeister veilig?

Ster advertentie
Ster advertentie