Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Ga weg met je 'samen zijn we één', voor veel mensen in verzorgingstehuizen is er geen samen'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ga weg met je 'samen zijn we één', voor veel mensen in verzorgingstehuizen is er geen samen'

Een paar weken geleden heeft druktemaker Marcel van Roosmalen zijn moeder naar een nieuw huis gebracht, vertelt hij in De Nieuws BV. "Ik denk meer dan gemiddeld aan haar, omdat ik weet wat afzondering met haar doet. Ze heeft geen corona, het is de eenzaamheid die haar breekt."

Van Roosmalen: "Ik erger me aan bekende Nederlanders met hun simpele oproep om vaker te bellen. Ik erger me aan Ikea, ik erger me aan Dirk van den Broek. Aan verzekeringsmaatschappijen en al die andere bedrijven die nu al commercials hebben met als verbindend woord 'samen'."

'Eenzaamheid bestrijd je niet met dikke plakken pathos'

"Straks ook nog Serious Request," zegt Van Roosmalen. "Ga weg met je 'You'll never walk alone', je ontroerde DJ's en je 'samen zijn we een'. Voor veel mensen in verzorgingstehuizen is er helemaal geen samen. Het is daar ieder voor zich. Vaker bellen heeft geen zin als er niemand is om telefoons op te nemen. Eenzaamheid bestrijd je niet met dikke plakken pathos."

Van Roosmalen: "Niets raakt, niets beklijft, wat ontroerde was een filmpje gemaakt door mijn zus. Ze was samen met haar dochter door het hek rondom het zorgcomplex gebroken en had mijn moeder gefilmd. Daar hing ze uit het raam, met haar 88 jaar, leunend op de plastic steel van een bezem. Achter haar deed spoelde een man in een beschermend pak kopjes af. Ze zag er anders uit, haar haar zat plat."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Corona en eenzaamheid

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie