Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Een heel groot hartje Onderwijs'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Een heel groot hartje Onderwijs'

"Ik wil het graag even hebben over het onderwijs in ons land. Als ik het goed begrijp, hebben we het onderwijs een week of zes geleden volledig op slot gegooid omdat het volk dat eiste, en kan het nu op korte termijn weer open omdat er geen enkele reden is het dicht te houden”, zo vertelt Dolf Jansen in De Nieuws BV.

Video niet beschikbaar

Jansen: "Waarbij het gejuich van vele ouders hier en daar wordt overstemd door het gesnik en gezucht van meesters en juffen, die zich zes weken lang een slag in de rondte hebben gewerkt, om hele klassen bij elkaar op een Zoom-scherm te fietsen, ouders bij te spijkeren tot onbezoldigde leerkrachten en filmpjes te maken om spellingsregels uit te leggen die zelfs de heren D. van Dale en W. Daniëls boven de respectievelijke petjes gaan."

Hongerstaking

Jansen vertelt dat hij 51 jaar geleden in hongerstaking ging: "Waarom ging ik in hongerstaking ooit, vraagt u...? Omdat ik niet naar school wilde. Ik wilde absoluut en onder geen enkele voorwaarde naar school. Nooit. Never. Echt niet."

Hij geeft aan toen drie maanden nauwelijks gegeten te hebben. "Toen ik uiteindelijk toch naar school ging, kreeg ik de leukste juf van de hele wereld, mevrouw Smal. Ik zei tussen de middag al tegen mijn moeder, dat ik voortaan elke dag en altijd naar school wil. Mijn hele leven. Vandaar, en vanwege alles wat er nu speelt: heel groot hartje Onderwijs."

Druktemaker Dolf Jansen - Juf!

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie