Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Een beetje samenleving is juist gebaat bij humor, vooral als die over religie gaat'

foto: Zwarte Cross/Sevn Aliasfoto: Zwarte Cross/Sevn Alias
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Een beetje samenleving is juist gebaat bij humor, vooral als die over religie gaat'

Ophef dit weekend over teksten op borden bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, De Achterhoek. De teksten waren: 'Leve de kleurling' en 'Allah's afbakbar'. Niemand was oprecht gekwetst denkt druktemaker Marcel van Roosmalen. Toch besloot rapper Sevn Alias actie te ondernemen en plaatste de teksten op Instagram. Reden voor de druktemaker om in De Nieuws BV eens naar de teksten van de rapper te kijken.

Marcel: "Ik was de eerste niet die daarna even door de teksten van rapper Sevn Alias ging scrollen. Slecht geschreven, onbegrijpelijke shit, maar dat is een particuliere opvatting, maar ook vrouwonvriendelijk en vooral anti-semitisch. Wat bedoelt hij met: want ik stack die money als een fucking Jood?"

De samenleving is volgens Marcel wel gebaat bij humor over religie zo af en toe. "Jammer dat de Zwarte Cross excuses aanbood voor humor, een beetje samenleving is juist gebaat bij humor vooral als die over religie gaat. Ze handelden uit paniek, omdat we nu eenmaal in een tijd leven dat gekwetstheid boven alles gaat."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Zwarte Cross

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie