Opinie & Commentaar

Rutte had kunnen weten dat Unilever hem zou laten vallen

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rutte had kunnen weten dat Unilever hem zou laten vallen

Premier Rutte had het kunnen weten. Unilever liet hem vallen en druktemaker Arthur Umbgrove zegt in De Nieuws BV dat onze minister-president erin is getrapt: "Premier Rutte dacht dat hij te maken had met een persoon. Dat is het verraderlijke: een bedrijf bestaat uit mensen, maar heeft het instinct van een roofdier."

Het verhaal van Rutte en Unilever doet Arthur denken aan een parabel over de kikker en de schorpioen: "De kikker staat aan de oever van de rivier en wil net overzwemmen als de schorpioen langs komt en vraagt: 'Mag ik op je rug mee naar de overkant?' 'Natuurlijk niet', zegt de kikker, 'want dan bijt je me dood.' 'Waarom zou ik je doodbijten?', vraagt de schorpioen, 'dan verdrink ik zelf ook.' De kikker denkt even na en zegt dan: 'O, spring maar achterop.'"

"Als ze halverwege de rivier zijn, voelt de kikker ineens een stekende pijn in zijn nek. De schorpioen heeft hem toch gebeten. 'Waarom doe je dit?', vraagt de kikker vlak voordat ze samen verdrinken. 'Omdat',antwoordt de schorpioen, 'het mijn instinct is.'"

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie