Opinie & Commentaar

Het grote schandaal: de geliefde van Heleen van Royen leest haar boeken niet
BNNVARA

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het grote schandaal: de geliefde van Heleen van Royen leest haar boeken niet

Het is een feit dat boeken geschreven door vrouwen en met vrouwelijke hoofdpersonages minder door mannen worden gekocht. Daarop is de geliefde van Heleen van Royen geen uitzondering. "Las hij het maar wel", zegt druktemaker Elfie Tromp in De Nieuws BV, "dan wist hij misschien beter wat er omging, niet alleen bij zijn eigen vrouw, maar bij de helft van de wereldbevolking."

Heleen van Royen heeft een nieuw boek uit. "Een sexdagboek, met een X, want dat is volgens haar sexier. Of het dan zo zinnenprikkelend is om te lezen, valt nog te bezien", zegt Elfie Tromp. Wat Elfie echt steekt is de rol van Van Royen's geliefde: hij las tot nu geen werk van haar. "Het gaat over een vrouw en is door een vrouw geschreven, dus niets voor hem. Hoe typisch wil je het hebben; het enige boek dat hij leest, gaat over hemzelf." Elfie zou het nooit doen met iemand die haar werk niet leest: "Dat Heleen dat wel kan, bewijst wel hoeveel fantasie ze heeft, zowel in bed, als op de pagina."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie