Opinie & Commentaar

Mediaforum: 'Goed dat Giel Beelen vertrekt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mediaforum: 'Goed dat Giel Beelen vertrekt'

[KRO-NCRV] "Het is goed dat Giel Beelen vertrekt, voor iedereen, ook voor hemzelf. Er zit een houdbaarheidsdatum aan dit soort functies. Dat was ook hier het geval. De luistercijfers van 3FM zijn sinds een paar jaar ingestort en om dat te keren moet je veranderen." Dat zegt Paul van Gessel, directeur RTVNH en AT5, in het Mediaforum op NPO Radio 1.

Giel Beelen bevestigde vanochtend op 3FM dat hij stopt met zijn ochtendshow op de zender. Beelen wil zich meer gaan bezighouden met andere projecten, zoals zijn online talentenjacht. Beelen is de ochtendshow nog niet zat, maar volgens hem is het “beter voor alles en iedereen” als hij er na ruim 12,5 jaar een punt achter zet. “Als je vaker naar dit programma luistert, weet je dat ik bij de opening best wel verrot kan klinken. Dat komt dan doordat ik de avond ervoor weer ergens geweest ben,” vertelt Beelen.

Zendermanager van 3FM Basyl de Groot wil niet direct reageren op het vertrek van Beelen, maar zegt dat er wel het een en ander gaat veranderen op de zender. "De puzzel wordt nu gelegd, er is nog niks definitiefs." Pas als de gesprekken afgerond zijn en de handtekening eronder staat wil de zendermanager de media te woord staan.

'Een parel voor de publieke omroep'

Marc Josten van Human erkent in het Mediaforum dat het tijd is voor verandering op 3FM, maar roemt de kwaliteiten van Beelen. "Giel was een parel voor de publieke omroep. 3FM is erg goed in geslaagd om een eigen smoel te laten zien. Giel paste perfect bij 3FM: hij was een vlegel en educatief voor jongeren."

Kijk hier het Mediaforum terug:

Ster advertentie
Ster advertentie