Opinie & Commentaar

Vraag niet of iemand kinderen wil: 'Voor je het weet rakel je verdrietige toestanden op'
BNNVARA

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Vraag niet of iemand kinderen wil: 'Voor je het weet rakel je verdrietige toestanden op'

Praat niet over kinderen. "Daar doe je iedereen een plezier mee", zegt Ellen Deckwitz in De Nieuws BV. Het krijgen van kinderen is namelijk niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. "Kleine moeite, groot resultaat en bovendien: kinderen zijn zo'n saai gespreksonderwerp, eigenlijk doe je door erover te zwijgen iedereen een groot plezier."

'Wil jij eigenlijk kinderen?' Op zich een onschuldige vraag, maar "aan een vrouw stel je die vraag vanaf een bepaalde leeftijd niet meer." Ellen: "Want, zoals ongewenst singleschap, eindeloze IVF-behandelingen of moeizame adoptieprocedures."

Een vriend van haar wees erop dat "wanneer je een homoseksuele man met een kinderwens bent, heb je soms ook een lange weg te gaan. Het kan een eindeloos gedoe zijn om een draagmoeder te vinden of een pleegkind. Er is hier binnen de homogemeenschap veel verborgen verdriet over. En daarom ligt de vraag gevoelig." Conclusie: "vraag gewoon of we van kinderen houden, dan is het aan ons om te bepalen of we er nader op ingaan."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie