Onderzoek
HUMANVPRO

Leerplichtconsulenten bezorgd over groei thuisonderwijs op basis van levensovertuiging

foto: Argos
  1. Nieuwschevron right
  2. Leerplichtconsulenten bezorgd over groei thuisonderwijs op basis van levensovertuiging

Argos meldt dat steeds meer ouders kiezen voor een vrijstelling van de leerplicht op basis van hun levensovertuiging. Kinderen gaan dan niet naar school en niemand weet of ze nog onderwijs krijgen of hoe het met ze gaat. Leerplichtconsulenten door het hele land maken zich zorgen over de ontwikkeling van deze kinderen. Onderzoeksjournalist en regisseur Saskia Adriaens schuift aan bij Argos om te vertellen over het onderzoek.

Video niet beschikbaar

Thuisonderwijs

Pascale Hoek begon al 23 jaar geleden aan thuisonderwijs toen ze haar eerste kind kreeg en ontheffing van de leerplicht nog relatief weinig voorkwam. Twee van haar kinderen zijn inmiddels volwassen, maar de jongste drie van haar vijf kinderen geeft ze nog steeds zelf les. Verslaggever Rik Delhaas woonde een literatuurles bij die Pascale Hoek gaf aan de kinderen van een aantal gezinnen die thuisonderwijs geven.

Wil je meer zien over het Argos-onderzoek naar thuisonderwijs? Kijk maandag 24 april om 23.15 naar Argos op tv op NPO 2.

Meer journalistiek speurwerk?

Argos is het onderzoeksjournalistieke programma van de HUMAN en VPRO. Je hoort Argos om de week op zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur op NPO Radio 1. Terugluisteren kan via je favoriete podcastapp, of via de website van Argos. Volg Argos ook via Facebook, Twitter en LinkedIn.

Ster advertentie
Ster advertentie