Schiphol roept vliegmaatschappijen op om vluchten te schrappen

  1. Nieuwschevron right
  2. Schiphol roept vliegmaatschappijen op om vluchten te schrappen

Om de grote drukte op Schiphol het hoofd te bieden heeft de luchthaven aan vliegmaatschappijen gevraagd om maatregelen te nemen. Verzoek is om vanaf dit weekend tot en met 8 mei een deel van de boekingen te annuleren en geen nieuwe boekingen meer aan te nemen.
Schiphol vraagt vliegtuigmaatschappijen vluchten te schrappen na chaos op luchthaven

Video niet beschikbaar

Transavia en KLM

Door vluchten te annuleren kan het aantal vertrekkende passagiers worden verminderd. "Het is een vervelende maar noodzakelijke maatregel om de aantallen reizigers omlaag te brengen, om zo samen met onze partners de drukte in goede banen te leiden", zegt een woordvoerder van Schiphol. Schiphol adviseert reizigers die dit weekend een vlucht geboekt hebben contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij voor vragen over hun vlucht.

De luchthaven wil nu met medewerking van de luchtvaartmaatschappijen voorkomen dat het scenario zich nog eens voltrekt. Maar niet alle luchtvaartmaatschappijen willen voldoen aan het verzoek van Schiphol. Transavia zegt tegen de NOS geen extra vluchten te schrappen. "We hebben de laatste tijd al vluchten geannuleerd en onze planning aangepast. Wat er nu op de planning staat, gaan we vliegen. We waarschuwen onze passagiers wel op tijd naar de luchthaven te komen." KLM schrapte vandaag wél vluchten naar Singapore en Johannesburg.

Schade tot in de miljoenen

Frank Oostdam, directeur van de vereniging van reisondernemingen ANVR vertelt: 'Het is heel zuur dat Nederlandse reizigers na twee jaar nog steeds niet weg mogen. Veel vakantiegangers zijn niet van plan om mee te werken. Er is geen snelle oplossing. De schadde loopt nu al op tot in de miljoenen en als dit langer doorgaat wordt dit veel meer.'

'Ik vind dat we de oplossing bij de veroorzaker moeten leggen en dat is bij KLM. De transferpassagier die nota bene 70% van de passagiers op Schiphol uitmaakt die blijven ongemoeid. Het is de Nederlandse passagier die niet weg komt nu en dat is oneerlijk.'

Ster advertentie
Ster advertentie