Mangiare! kookwedstrijd recept: Poulet a la bon père

foto: Mangiare!foto: Mangiare!
  1. Nieuwschevron right
  2. Mangiare! kookwedstrijd recept: Poulet a la bon père

Op vrijdag 7 december is het weer tijd voor de jaarlijkse kookwedstrijd van Mangiare! op NPO Radio 1. Verschillende thuiskoks nemen het in de finale tegen elkaar op en strijden om de titel. Dit jaar is het thema 'Met de Paplepel'. Welk gerecht kookte jouw vader altijd voor je?

In aanloop naar de grote finale op 7 december zullen we elke vrijdag één van de genomineerde recepten publiceren op de website van NPO Radio 1. Dan heb je alvast iets om thuis te proberen en je klaar te maken voor de finale.

Recept van deze week: Poulet a la bon père

Video niet beschikbaar

Benodigdheden

  • 1 kilogram kip braadstukken
  • 200 gram gerookte spekjes
  • potje zilveruitjes
  • 200 gram krieltjes
  • 200 gram ronde worteltjes
  • 200 gram champignons
  • 200 gram doperwtjes

Bereiding:

Een braadslee gevuld met kip, stukjes spek, zilver uitjes, ronde aardappeltjes, ronde worteltjes, champignons en doperwtjes.

  1. De kipstukken braad je eerst in een pan en daarna in de oven 30 minuten gaar braden.
  2. Als de kip gaar is doe je dit samen met stukjes spek, zilver uitjes, ronde aardappeltjes, ronde worteltjes en de champignons in een grote braadslee. Dit laat je nog 25 minuten in de oven garen. De laatste 5 min mogen de erwtjes erbij.

Eet smakelijk!

Ster advertentie
Ster advertentie