NOS Met Het Oog Op Morgen
NOS

Familiegesprekken

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Familiegesprekken

December is de maand van familie en goede gesprekken aan tafel. Daarom nodigt het Oog bekende broers, zussen, tantes en neven uit om terug te blikken op het jaar en vooruit te blikken op wat nog komt.

Filmfamilie El-Hamus

Sabri Saad El-Hamus en zijn kinderen Shady, Shahine en Ashgan zitten allemaal in de film, maar doen toch hun eigen ding. In het Oog praat de familie over verhalen vertellen, opvoeding, film en de betekenis van afkomst.

Porgy en Bess

De tweeling Porgy en Bess Franssen is inderdaad vernoemd naar de beroemde opera van George Gershwin. En ja, daar werden ze mee gepest. Het tweetal in duet met zeurderige kinderstemmetjes: "Porgy en Bee-hes, die stinken in de fle-es." Porgy: "We werden dus gepest ja. Ik had geen idee wat die fles betekende maar ik moest er ontzettend om huilen als kind."

100-plusonderzoekers Holstege

Presentator Lucella Carasso sprak op Tweede Kerstdag met vader Gert en dochter Henne Holstege. Ze doen beiden onderzoek naar honderdplussers, maar wel op een andere manier. Hun gemene deler? Hendrikje van Andel-Schipper, de vrouw die in 2005 op 115-jarige leeftijd overleed en lange tijd de titel van oudste vrouw van Nederland droeg.

Tosca & Kiki

Het tweede familiegesprek op tweede kerstdag is met kinderboekenschrijver Tosca Menten en haar dochter Kiki Schippers, die cabaretier is. Menten is bekend van de 'Dummie de Mummie'-reeks, die ook is verfilmd. Schippers won in 2017 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Ze zijn beide creatief, schrijven en zingen veel. In hoeverre lijken ze nog meer op elkaar?

Advocatenfamilie Roethof

Herman van der Zandt spreekt met broer en zus Gerald en Machteld Roethof, allebei strafrechtadvocaat. Gerald Roethof staat Jos B. bij, de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen. Machteld Roethof is verbonden aan het advocatenkantoor in Arnhem, opgericht door vader Max Roethof.

Ster advertentie
Ster advertentie