Langs de Lijn En Omstreken
EONOS

'De dominantie van Verstappen wordt saai'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De dominantie van Verstappen wordt saai'

"Ik mis de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton." Dit zegt AD-journalist Arjan Schouten in het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken, waar ook schrijver en journalist Nando Boers en Maike van Leeuwen (chef sport van Dag en Nacht Media) deel van uitmaken. "We merken bij het AD al dat de cijfers teruglopen bij artikelen over de Formule 1. De strijd van 2021 was zo ongelofelijk mooi."

Verstappen won de Grand Prix van Silverstone en pakte daarmee zijn achtste grote prijs van dit seizoen. Teamgenoot Sergio Perez won de andere twee. Volgens Schouten is de hegemonie van de Nederlander een thema in de Formule 1.

Schouten heeft desalniettemin bewondering voor de sportman Verstappen en ziet dat de Nederlander er veel voor moet doen. "Je denkt soms onterecht dat het Verstappen makkelijk afgaat. Dat is toch niet wat je als fan wil zien."

Verstappen maakt ook fouten

Dat het voor Verstappen niet altijd een sinecure is, laat zijn teamgenoot Sergio Perez zien. "Hij bakt er met dezelfde auto niets van." Boers denkt dat dit simpelweg het gevolg is van het verschil in kwaliteit. "Ik ben de laatste die fan is van iemand. Maar ik geef wel toe dat je naar iemand kijkt die iets doet wat waarschijnlijk nooit meer gaat gebeuren. Hij gaat het record van Michael Schumacher aan flarden rijden."

Hier sluit Schouten zich bij aan. "Het zou zomaar kunnen dat hij alle grands prix wint. Over twintig jaar gaan we beseffen hoe knap dit is." Toch ziet hij ook dat Verstappen fouten kan maken. In de kwalificatie reed de coureur van Red Bull zijn voorvleugel eraf. "Het is toch een mens."

Boers komt met een oplossing voor de Verstappen-dominantie: "Red Bull moet Lewis Hamilton een aanbieding doen."

Luister hier naar de volledige radio-uitzending, waarin het ook gaat over de Tour de France en voetbal. Of beluister de podcast.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie