Gezondheid

China meldt laagste aantal coronabesmettingen sinds januari

NOS
foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. China meldt laagste aantal coronabesmettingen sinds januari

In China zijn er gisteren 125 coronagevallen bijgekomen. Dat is het laagste aantal sinds de Chinese gezondheidsautoriteit op 21 januari begon met het dagelijks meedelen van het aantal nieuwe besmettingen in het land.

Presentator Jurgen van den Berg sprak er in het NOS Radio 1 Journaal over met correspondent Eefje Rammeloo.

Buiten de provincie Hubei - het epicentrum van de corona-uitbraak - telde het land slechts elf nieuwe gevallen. Gisteren meldde China ook al een laagterecord met 202 nieuwe gevallen op zondag.

In totaal zijn er nu 80.151 mensen in China besmet geraakt met het virus. Daarvan zijn er 2943 overleden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Amerika

Ondertussen heeft de Amerikaanse president Trump geneesmiddelenfabrikanten gevraagd haast te maken met de ontwikkeling van een vaccin.

Na een overleg in het Witte Huis zei medicijngigant Pfizer antivirale elementen te hebben ontdekt die mogelijk coronavirussen kunnen remmen en verkondigde topman Joseph Kim van Inovio Pharmaceuticals volgende maand met testen voor een vaccin te beginnen.

In de VS zijn vooralsnog zes personen overleden aan het coronavirus. In het land worden steeds meer maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zo laat nieuwszender CNN minder verslaggevers afreizen naar evenementen en wordt basketballers uit topcompetitie NBA afgeraden high-fives of handtekeningen uit te delen aan fans.

Ster advertentie
Ster advertentie