Prijs van vlees verhogen? 'Mits de boeren financieel geholpen worden'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Prijs van vlees verhogen? 'Mits de boeren financieel geholpen worden'

De belasting op vlees en zuivel verhogen is een goede zaak vindt Tim ’S Jongers, directeur van de Wiardi Beckman stichting bij Spraakmakers. Dat zegt hij in reactie op een advies hierover van verschillende ministeries aan het kabinet.

Stand.nl: Vliegen, vlees en zuivel moeten veel duurder worden

Volgens ’S Jongers moeten er echter wel wat kanttekeningen bij geplaatst worden: "Als je vlees duurder maakt moet je wel het gezondere voedsel goedkoper maken. Je moet niet vergeten dat 60% van de huishoudens in Nederland moeite heeft met rondkomen en zijn er 1 miljoen mensen in armoede. Die mensen help je niet door alles ineens duurder te maken."

Help boeren met de omslag

Jeroom Remmers, directeur van de TAPP coalitie, sluit zich hier volledig bij aan. TAPP (True Animal Protein) liet door IPSOS een peiling uitvoeren om te kijken wat de consument van zo’n prijsverhoging vindt. Daaruit bleek dat 57% voor een belastingverhoging op bijvoorbeeld vlees en zuivel is. "Mits de boeren financieel geholpen worden om plantaardig te produceren en inderdaad gezond voedsel goedkoper te maken."

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie