Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Vliegen, vlees en zuivel moeten veel duurder worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Vliegen, vlees en zuivel moeten veel duurder worden'

Heldere taal: vliegen, vlees en zuivel moet veel duurder worden om de klimaatdoelen te halen. Dat staat in een beleidsadvies dat door verschillende ministeries is gemaakt op verzoek van het kabinet. 'De tijd van laaghangend fruit is voorbij', luidt het advies.

Een verandering van ons consumptiepatroon richting 2050 is 'onvermijdelijk', dus moet de belasting omhoog zodat we andere voedselkeuzes maken. Ook vliegen en autorijden moet duurder, zodat ook hier bewustere keuzes worden gemaakt. Met de opbrengsten kan weer geïnvesteerd worden in verduurzaming.

Vandaag in stand.nl: Vliegen, vlees en zuivel moeten veel duurder worden

Maar komt de rekening dan wel bij de juiste groep te liggen? Voor veel mensen is het leven al zo duur geworden door de inflatie en energie-crisis. En ligt de verantwoordelijkheid toch ook bij de grote bedrijven en vervuilende industrie?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie