Geschiedenis

Dik Voormekaar Show op eerste plaats van De Onvergetelijke Luisterlijst

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dik Voormekaar Show op eerste plaats van De Onvergetelijke Luisterlijst

De Dik Voormekaar Show is zojuist door de luisteraars van NPO Radio 1 en NPO Radio 5 uitgeroepen tot de nummer 1 van De Onvergetelijke Luisterlijst. Met deze ranglijst vieren de publieke radiozenders dat Hanso Idzerda 100 jaar geleden, op 6 november 1919, de allereerste radio-uitzending verzorgde.

Dit is de Top 10:

1. De Dik Voormekaar Show

2. Frits Spits

3. Top 2000

4. De Top 40

5. Met het Oog Op Morgen

6. Radio Tour de France

7. Zeezender Radio Veronica

8. Weeshuis van de hits

9. Ronflonflon

10. Arbeidsvitaminen

Luisteraars konden vanaf 4 oktober stemmen op spraakmakende fragmenten, markante radiomakers en legendarische programmatitels. Luisteraar Theo Jenneskens over zijn keuze voor De Dik Voormekaar Show: "Tranen met tuiten gelachen bij het luisteren naar André en Ferry en hun typetjes." En Gerard Rutgers motiveert: "Jeugdsentiment en ook gewoon heerlijke radio."

Frits Spits, zelf ambassadeur van de Onvergetelijke Luisterlijst, is door luisteraars vaak gekozen. Luisteraar Henk Visser noemt hem de beste radiomaker: "Wie is er niet mee groot geworden. Een alleskunner waar de liefde voor taal, muziek en radio van afspat." En Truus Gaarkeuken-Dank voegt er aan toe: "Frits heeft ons leren luisteren in plaats van horen. Hij wist je echt te boeien. "

De Onvergetelijke Luisterlijst is een selectie van 100 hoogtepunten uit de vaderlandse omroepgeschiedenis: van muziek tot sport, van spelletjes tot journalistiek.

Ster advertentie
Ster advertentie