Geschiedenis
VPRO

'Bloed & Bier in Rwanda' wint Tegel-publieksprijs

foto: Bier in Afrikafoto: Bier in Afrika
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Bloed & Bier in Rwanda' wint Tegel-publieksprijs

OVT's radiodocumentaire Bloed & Bier in Rwanda viel dinsdagavond in de prijzen tijdens de uitreiking van de Tegels, de journalistieke vakprijzen in Nederland. Makers Laura Stek en Olivier van Beemen wonnen de publieksprijs voor hun onderzoek naar de rol van Heineken tijdens de genocide in Rwanda.

De uitreiking aan Laura en Olivier.

De genocide in Rwanda is een van de gruwelijkste massamoorden uit de geschiedenis, waarbij in 1994 zo'n 800.000 Tutsi's worden vermoord door zo'n 200.000 Hutu-daders. Om zich te laten bedwelmen en gewetenloos te kunnen moorden, laven de daders zich in die periode aan miljoenen liters bier. Bier van Heineken om precies te zijn.

De Nederlandse brouwer bleef volop bier produceren en zag de verkoopcijfers ondertussen aanzienlijk stijgen. Wat was de rol van onze Nederlandse brouwer tijdens de genocide?

Trailer Bloed & Bier in Rwanda

Video niet beschikbaar

Wil je de uitreiking van de publieksprijs terugzien? Klik dan hier.

Het Spoor Terug, Bloed&bier in Rwanda

Meer OVT?

OVT is een historisch radioprogramma met actueel nieuws over de historie, columns en historische documentaires. OVT wordt wekelijks uitgezonden om zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Volg OVT op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie