Economie
EO

Big Bazar krijgt opnieuw geen extra tijd van de rechter, faillissement dreigt: 'Schuldeisers zijn kind van de rekening'

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Big Bazar krijgt opnieuw geen extra tijd van de rechter, faillissement dreigt: 'Schuldeisers zijn kind van de rekening'

Big Bazar krijgt van de rechter opnieuw niet meer tijd om afspraken te maken met schuldeisers. Daardoor dreigt een faillissement. En de schuldeisers zijn dan het kind van de rekening, zegt Joost Konings in Geld of je Leven. Hij staat verschillende schuldeisers bij: "Ik denk niet dat er één schuldeiser nog geld gaat zien."

Big Bazar krijgt geen extra tijd, faillissement dreigt opnieuw

Big Bazar probeerde via de rechter voor de derde keer een herstructureringsdeskundige aan te stellen. Die zou voor de winkel een uitweg moeten zoeken, door afspraken te maken met de schuldeisers. Maar de rechtbank in Leeuwarden heeft dat verzoek opnieuw geweigerd, omdat er niet genoeg perspectief is. Daardoor dreigt morgen het definitieve faillissement.

Volgens Konings was dit te verwachten. "Dit was het derde verzoek tot uitstel en steeds blijkt dat Big Bazar niet aan de verplichtingen kan voldoen." Hij neemt het Big Bazar vooral kwalijk dat het de schulden teveel heeft op laten lopen en dat er niet eerder aan de bel is getrokken.

Big Bazar krijgt geen extra tijd, faillissement dreigt opnieuw (25 september 2023) - Geld of je leven

30 miljoen schuld

Daardoor zijn de schuldeisers het kind van de rekening, zegt Konings. "Eerst hoopten ze nog wel dat ze hun geld, of een deel daarvan, terug konden krijgen. Maar men is dat geld nu wel vergeten, want de schulden zijn opgelopen tot 30 miljoen. Hoe groot is de kans dat je dan nog wat van je geld terugziet? Ze willen nu vooral hun pand terug, of hun goederen."

Inmiddels hebben 34 partijen het faillissement aangevraagd. "Extreem veel", volgens Konings. Na drie pogingen om een bankroet uit te stellen verwacht hij dat Big Bazar morgen definitief failliet wordt verklaard. "De schuldeisers willen geen afkoelingsperiode meer, maar duidelijkheid."

Geld of je leven

Geld of je leven is een dagelijks economieprogramma van de EO. Wil je meer Geld of je leven? Alle gesprekken over de staat van de economie vind je in onze podcast.

Klik hier om je te abonneren

Ster advertentie
Ster advertentie