Economie
WNL

Tweede Kamerlid Eelco Heinen (VVD): geen belastingverhoging meer voor bedrijfsleven

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede Kamerlid Eelco Heinen (VVD): geen belastingverhoging meer voor bedrijfsleven

Volgens Tweede Kamerlid Eelco Heinen, financieel woordvoerder van de VVD, valt er met de liberalen "niet meer te praten" over belastingverhogingen voor het bedrijfsleven. "Die tijd moet nu echt achter ons liggen", zei Heinen bij het WNL-radioprogramma Sven op 1.

De VVD trapte afgelopen weekend de verkiezingscampagne af in De Telegraaf, door te waarschuwen voor GroenLinks en PvdA. Meer macht voor die partijen zou een veel hogere belastingdruk betekenen, aldus Heinen. Volgens het Kamerlid nemen de eisenpakketten van de linkse partijen "steeds ridiculere vormen aan".

De aanval op wat vanuit de VVD 'een linkse wolk' wordt genoemd, is volgens Heinen geen 'politiek nummertje' en ook niet met toekomstige Tweede Kamerverkiezingen in het achterhoofd. "Wij zoeken al langer naar meerderheden in de Kamer, en die eisen worden steeds onredelijker".

Vestigingsklimaat

Vandaag praat een groot deel van het kabinet onder leiding van premier Mark Rutte met een aantal bestuursvoorzitters van grote bedrijven. Daar zal het ook gaan over belastingdruk. Daar begint er volgens Heinen steeds meer vijandige sfeer te ontstaan richting bedrijven. "Nu is het zo dat je bijna een boef bent als je voor een bedrijf werkt. Daar moeten we vanaf."

Eelco Heinen (VVD-woordvoerder Financiën): geen belastingverhoging meer voor bedrijfsleven (2 februari 2023) - Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie