Economie
EO

Minister Adriaansens: 'Oppassen met lastenverzwaringen bedrijfsleven'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Minister Adriaansens: 'Oppassen met lastenverzwaringen bedrijfsleven'

Het kabinet heeft zorgen over groepen Nederlanders die moeilijk rondkomen, maar de lasten bij bedrijven verhogen om de koopkracht te stutten is niet de oplossing. Dat zegt demissionair minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) in Geld of je Leven.

Demissionair minister Adriaansens over de recessie

De Nederlandse economie zit vanaf vandaag officieel in een recessie, zo maakte het CBS vanmorgen bekend. "Het is een milde recessie", benadrukt Adriaansens. Toch ziet ze wel de zorgelijke ontwikkeling dat er minder geconsumeerd wordt. "Mensen hebben minder voedingsmiddelen gekocht, dus het wordt gevoeld in de portemonnee. Dat is iets waar ik me zorgen over maak."

Lastenverzwaringen

Adriaansens geeft aan dat het kabinet daarom ook opnieuw kijkt naar koopkrachtmaatregelen. Maar ze wil niet dat het bedrijfsleven daarvoor opdraait. "Ik heb gewaarschuwd voor te snelle lastenverzwaringen voor het bedrijfsleven. Een aantal sectoren heeft het best zwaar, met hoge energiekosten, een arbeidstekort. We moeten wel zorgen dat bedrijven blijven investeren, dat de markt blijft werken."

Kunnen mensen net als vorig jaar een miljardenkoopkrachtpakket verwachten? "Ik ben voorstander om mensen op een gerichte manier te helpen, minder generiek", aldus de minister.

Geld of je leven

Geld of je leven is een dagelijks economieprogramma van de EO. Wil je meer Geld of je leven? Alle gesprekken over de staat van de economie vind je in onze podcast.

Klik hier om je te abonneren

Ster advertentie
Ster advertentie