Economie

Nieuwe NOS-podcast 'Poen' over economie

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe NOS-podcast 'Poen' over economie

[NOS] Vandaag in première: de podcast Poen, over economisch nieuws. De komende weken duiken NOS-verslaggevers Charlotte Waaijers en Nik Wouters in verschillende verhalen uit de wereld van het grote geld. Economisch nieuws is overal, en gaat iedereen aan.

Toch is niet altijd meteen duidelijk waarom, of hoe het zit. In Poen brengen Waaijers en Wouters economische verhalen vanaf de basis. De bedoeling? Dat je beter begrijpt hoe de economie werkt, en wat je er mee moet. Laagdrempelig, met een vrolijke optimistische toon.

Podcast Poen luisteren

De nieuwe NPO Radio 1-podcast Poen is te beluisteren via zo’n beetje alle podcast-apps, Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify en via https://www.nporadio1.nl/podcasts/poen. Elke dinsdag komt een nieuwe aflevering online.

In elke aflevering staat één onderwerp centraal. Er komen tien afleveringen over, onder anderen, kan je de volgende crisis zien aankomen, welke dubieuze verdienmodellen worden er gebruikt in de game-industrie, wat zijn de gevaren van de make-up, elektronica en andere spullen die je via Chinese webwinkels bestelt, wat is er mis met witwassen en is het uit te bannen?

Nieuwe crisis

In de eerste aflevering spreken Waaijers en Wouters met Kees Lieve, een bedrijvendokter die verwacht dat vóór volgende zomer de nieuwe crisis gaat losbarsten. Bij elf economen wordt gepeild of zo’n nieuwe crisis te voorspellen valt en zo ja: wanneer zij denken dat er sombere economische tijden aankomen.

{podcast audio="122023" caption="#1 - Wanneer komt de volgende crisis?" }
Ster advertentie
Ster advertentie