Cultuur & Media
KRO-NCRV

Ron Fresen is de laatste genomineerde voor Taalstaatmeester 2021

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ron Fresen is de laatste genomineerde voor Taalstaatmeester 2021

Ron Fresen is de derde en laatste genomineerde voor Taalstaatmeester 2021. Dat maakte taalwetenschapper René Appel bekend bij De Taalstaat.

Fresen is politiek verslaggever bij de NOS en maakt kans op de titel om zijn duidelijke taal waarmee hij politieke kwesties begrijpelijk maakt voor de kijker. Eerder dit jaar was Fresen te gast bij De Taalstaat om over zijn werk en taal - met nog steeds een Haags tintje - te praten:

Ernst Kuipers

Vorige week werd de nominatie van Ernst Kuipers bekendgemaakt. Kuipers, die gekscherend ook wel 'de beddenbaas' van Nederland wordt genoemd, is de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij wordt geroemd om zijn "heldere taalgebruik" in deze hectische tijden.

Roxane van Iperen

Ook schrijfster Roxane van Iperen is één van de drie genomineerden. Ze schreef 't Hooge Nest en kreeg lof na haar 4 mei-lezing in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. "Het mag gisten tot het pijn doet", sprak ze daar uit. René Appel: "Ze is geloofwaardig, spreekt met kennis van zaken, kalm en rafelt niet af."

Winnaar bekend op Eerste Kerstdag

Op Eerste Kerstdag wordt de Taalstaatmeester 2021 bekend gemaakt bij De Taalstaat. Vorig jaar ging de prijs naar minister-president Mark Rutte. Freek de Jonge en Lilian Marijnissen gingen hem voor.

De Taalstaat (KRO-NCRV)

Frits Spits presenteert iedere zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur De Taalstaat op NPO Radio 1. Een vrolijk en informatief programma over, je verwacht het niet, de Nederlandse taal. Frits Spits interviewt bekende schrijvers, dichters en muzikanten, ingewikkelde taalkwesties worden beantwoord en 'vergeten' woorden worden verzameld. Volg De Taalstaat op Facebook en Bluesky.

Ster advertentie
Ster advertentie