Cultuur & Media
MAX

Simone Kleinsma wil hoop en troost bieden in nieuw programma

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Simone Kleinsma wil hoop en troost bieden in nieuw programma

Simone Kleinsma heeft furore gemaakt als actrice, vooral in musicals. Maar vanaf zondagavond gaat ze ook als tv-presentatrice aan de slag. In het programma Klassiekers met Kleinsma brengt ze een ode aan de kleinkunst en wil ze met haar gasten hoop en troost bieden.

Dat zei Kleinsma zondag op De Perstribune van MAX. "Er zijn liedjes voorbij gekomen die ik zelf nog helemaal niet kende en die mij echt ontroerden." Hoop en troost zijn ook dingen waar ze zelf heel veel aan heeft gehad na het overlijden van haar man Guus Verstraete in 2017. Ze haalt een grappige anekdote van de begraafplaats aan waar haar man begraven ligt. "Daar gebeuren de gekste dingen. Je wordt constant aangesproken en de meeste mensen gaan onmiddellijk over zichzelf beginnen terwijl ik net de bloemen van het graf ruim."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weer goed op weg

Het overlijden van Guus Verstraete was een heftige klap voor Kleinsma. "Opeens moest ik een leven alleen opbouwen", zegt Kleinsma. Naar eigen zeggen is ze 'goed op weg'. "Je moet alles opnieuw beleven en uitvinden." Tot op zekere hoogte is ze weer gelukkig. "Op een bepaalde manier kan ik weer een stukje geluk vinden. Ook heb ik geleerd hoe sterk ik ben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naast het televisieprogramma werkt Kleinsma ook nog aan een nieuwe theatervoorstelling waarin ze ook hoop en troost wil bieden. Het programma Klassiekers met Kleinsma is vanaf vanavond om 21:15 uur te zien op NPO 1.

De Perstribune: Simone Kleinsma

Ster advertentie
Ster advertentie