Naar homepage
Cultuur & Media

Een eenvoudig voorgerecht voor de feestdagen: coquilles met vanille op gekaramelliseerde witlof
NTR

  1. Nieuwschevron right
  2. Een eenvoudig voorgerecht voor de feestdagen: coquilles met vanille op gekaramelliseerde witlof

Een elegant, licht en feestelijk voorgerecht: coquilles doorboord met vanille op gekaramelliseerde witlof met een jus van wortel en gember. In First Plates, de kookwedstrijd van Mangiare!, delen luisteraars recepten van gerechten die ze maakten bij een eerste date met hun geliefde. Dit coquillegerecht schopte het tot de finale en is eenvoudig zelf te maken.

Mangiare! Finale kookwedstrijd First Plates

Ingrediƫnten - voor vier personen

- 12 coquilles

- 6 vanillebonen (stokjes)

- 1 gemberwortel

- 1 dl wortelsap

- 4 stronken witlof, blaadjes losmaken

- ijskoude boter

- poedersuiker

- iets citroensap

Bereiding

De coquilles kun je halveren (afhankelijk van de grootte) en door iedere coquille steek je een halve vanilleboon.

Snij de gemberwortel in stukjes en zet het op met het wortelsap. Laat het inkoken tot de helft en op laag vuur nog 15 minuten trekken. Daarna zeven.

Bak de witlof kort (30 seconden) in boter, peper en zout en poedersuiker erop. Afblussen met citroensap.

Bak de coquilles (circa 2 minuten), voeg op smaak met zout en peper.

Monteer het wortelsap met boter.

Het bord opmaken

Dresseer de witlofblaadjes op het bord. Leg de coquilles met vanillestokje erop en drapeer de saus er omheen.

foto: Mangiare

Radio Mangiare!

Het lekkerste programma iedere vrijdag om 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1. Volg Mangiare! op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie