Naar homepage
Cultuur & Media

Recept voor zalm- of tonijntartaar
NTR

foto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Recept voor zalm- of tonijntartaar

Zalm of tonijn, deze tartaar is met allebei heel lekker. Culinair journalist en kookboekenauteur Janneke Vreugdenhil deelt in Mangiare! een recept uit haar nieuwe boek Koolhydraatarme bijbel. Het recept is een voorgerecht voor vier personen, maar kan ook als hoofdgerecht voor twee worden opgediend.

Mangiare! Over Koolhydraatarme Bijbel en wijn

Ingrediënten & benodigdheden

• 400 g zalm- of tonijnfilet

• 2 el ragfijn gesneden rode ui

• 1 el ragfijn gesneden gemberwortel

• 2 el Japanse sojasaus

• sap van 1-2 limoenen

• 1 tl geroosterde sesamolie

• 1⁄2 tl wasabi (of iets meer)

• 2 avocado’s

• 1 tl sesamzaad, geroosterd

• 1 el fijngesneden bieslook

• Serveerring

Bereidingswijze

1. Snijd de zalm- of tonijnfilet in kleine blokjes.

2. Meng de ui, gember, sojasaus, het sap van een halve limoen, de sesamolie en de wasabi door de vis. Proef en maak de tartaar verder op smaak met peper. Je kunt naar smaak nog wat extra limoensap of wasabi toevoegen.

3. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak het met een vork tot een grove puree. Maak de avocado op smaak met limoensap en zout.

4. Maak met behulp van een serveerring vier mooie tartaartjes op vier borden. Schep eerst een laagje geprakte avocado in de ring en daarbovenop een laag zalm- of tonijntartaar.

5. Garneer de tartaar met sesamzaad en bieslook naar smaak.

Radio Mangiare!

Het lekkerste programma iedere vrijdag om 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1. Volg Mangiare! op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie