Cultuur & Media
KRO-NCRV

Dit zijn de nominaties voor beste kinderboek: de Woutertje Pieterse Prijs 2023

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de nominaties voor beste kinderboek: de Woutertje Pieterse Prijs 2023

De nominaties voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023 voor het beste kinderboek zijn bekend. Frits Spits maakte tot 1 april de nominaties bekend in De Taalstaat en met de nominatie van zaterdag is de lijst compleet.

De nominaties

Dit zijn de boeken die dit jaar genomineerd zijn: Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda (Querido) van Bibi Dumon Tak en Annemarie van Haeringen, Mot en de metaalvissers (Van Goor) van Sanne Rooseboom en Sophie Pluim, Ik ben hier van Joke van Leeuwen (Querido), Patroon van Marco Kunst (Gottmer), Ik denk dat ik ontvoerd ben van Pim Lammers en Sarah van Dongen (Querido), Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen (Lannoo) van Joukje Akveld & Djenné Fila.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Woutertje Pieterse Prijs

De Woutertje Pieterse Prijs is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De jury bekroont sinds 1988 kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. Vorig jaar ging de prijs naar Raoul Deleo en Noah J. Stern met het boek Terra Ultima.

Zaterdag 8 april maakt juryvoorzitter Abdelkader Benali in de speciale uitzending van De Taalstaat (de Kindertaalstaat) vanuit het Kinderboekenmuseum in Den Haag, bekend wie de winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs 2023 is. "Dat wordt één groot feest!", aldus Frits Spits.

De Taalstaat (KRO-NCRV)

Frits Spits presenteert iedere zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur De Taalstaat op NPO Radio 1. Een vrolijk en informatief programma over, je verwacht het niet, de Nederlandse taal. Frits Spits interviewt bekende schrijvers, dichters en muzikanten, ingewikkelde taalkwesties worden beantwoord en 'vergeten' woorden worden verzameld. Volg De Taalstaat op Facebook en Bluesky.

Ster advertentie
Ster advertentie