Cultuur & Media
NOS

'Poëzieman' John Jansen van Galen is 80 jaar

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Poëzieman' John Jansen van Galen is 80 jaar

Geen enkele vaste Oog-luisteraar die John Jansen van Galen niet kent. Bijna 25 jaar was hij één van de presentatoren. En ook nu is hij nog vaak te horen in het programma met zijn vaste poëzierubriek. Vandaag blaast de schrijver en journalist tachtig kaarsjes uit.

Presentator Wilfried de Jong sprak hem gisteravond:

Het liefst had Van Galen een groot feest gegeven, maar vanwege het coronavirus zit dat er niet in. ''Ik had de Pollux, het oude opleidingsschip, afgehuurd in Amsterdam. Maar dat is allemaal afgelast. Op zo’n schip heb je allemaal kleine gangetjes en kun je de anderhalve meter niet in acht nemen.'' De voormalig Oog-presentator viert zijn verjaardag daarom in kleine kring.

Van Galen vertelt dat hij toch wel ‘verbijsterd’ is dat hij tachtig is. ''Omdat het zo botst met het beeld dat ik altijd heb gehad van tachtig. Ik ben nog volop aan het werk, ik heb het druk. Ik loop nog hard en ik maak lange wandelingen.''

Ook zit hij nog vaak op de fiets. Maar een elektrische fiets is dat niet, benadrukt hij. ''Dat vind ik maar niks. Je moet blijven bewegen. Zolang je kunt fietsen moet je geen elektro-fiets aanschaffen, net zoals je ook altijd elke trap op moet lopen en niet met de roltrap of lift moet gaan.''

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie