Cultuur & Media
WNL

Emoties gieren door het pand bij eerste proefevent in Ziggo Dome: 'Zelfs huilende mensen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Emoties gieren door het pand bij eerste proefevent in Ziggo Dome: 'Zelfs huilende mensen'

In de Ziggo Dome vindt vandaag, als onderdeel van een proef van Fieldlab Evenementen, een dance-event plaats met bekende dj’s en zo’n 1300 bezoekers. Directeur van de Ziggo Dome, Danny Damman spreekt nu al van een geslaagde test. "De emoties gieren door het pand als het ware", vertelt hij in WNL Op Zaterdag. "Ik heb zelfs een paar mensen huilend gezien, zowel bij het personeel als bij de fans, die het ontzettend hebben gemist."

Video niet beschikbaar

Damman is erg blij met deze eerste stap, zo zegt hij. "Want elke reis begin met een eerste stap om dingen in beweging te kunnen zetten", zegt hij. "Met 1300 mensen is het weliswaar een kleine stap, want we hebben normaal zo’n 17.000 mensen binnen, maar we beschouwen het wel als een hele belangrijke, en een stap richting het einddoel: het oude normaal."

Net als bij eerdere proefevenementen moesten bezoekers een negatieve uitslag van een coronatest tonen. Aan de deur vinden temperatuurmetingen plaats en steekproefsgewijs ook een sneltest. De bezoekers van het feest worden verdeeld in vijf 'bubbels' van 250 personen en een groep van 50 personen. Ook krijgt iedereen een bewegingssensor, zodat achteraf te zien is hoeveel contact de mensen onderling hebben gehad. Een paar dagen na het evenement moeten de bezoekers zich weer laten testen.

Meer proefevenementen

Het dancefeest is de eerste van de vier proefevenementen die deze maand plaatsvinden. Tijdens het zogeheten Back to Live-evenement van ID&T en MOJO treden onder anderen Sunnery James & Ryan Marciano, Sam Feldt, Lucas & Steve en Lady Bee op.

Op zondag verzorgt André Hazes in dezelfde zaal ook een concert, met gastoptredens van onder andere Sophie Straat en Peter Pannekoek. Op 13 maart vindt op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen nog een dancefestival plaats met twee podia. Onder andere Joris Voorn, Reinier Zonneveld, Colin Benders, Nicky Elisabeth en Philou Louzolo staan op de affiche. Een dag later wordt de Fieldlab-reeks afgesloten met een popfestival.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie