Cultuur & Media
NOS

Bondscoach Japans hockeyteam verwacht dat Olympische Spelen doorgaan

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bondscoach Japans hockeyteam verwacht dat Olympische Spelen doorgaan

Siegfried Aikman is bondscoach van het Japanse heren hockeyteam en woont ook in het land. Zijn team traint hard voor de Spelen. In NOS Met het Oog op Morgen zegt hij er vanuit te gaan dat het grote evenement doorgaat.

De bondscoach is op dit moment niet in Tokyo, dat in lockdown is door de besmettingscijfers. Aikman traint met zijn team op andere plekken in Japan waar geen maatregelen zijn. Op die manier kan zijn team zich voorbereiden op de Spelen. ''Het is toch wel dubbel,'' geeft hij toe.

Al merkt hij weinig van de weerstand tegen de Spelen. ''Mensen wensen mij vooral succes.''

Zorgpersoneel nodig voor Spelen

Zeventig procent van de Japanners wil dat de Olympische Spelen opnieuw uitgesteld of zelfs helemaal geschrapt worden. Het land zit middenin de vierde coronagolf en pas twee procent van de bevolking is gevaccineerd.

Wat gebeurt er als er over twee maanden 160-duizend atleten, begeleiders, verslaggevers en sponsors vanuit de hele wereld naar Japan komen?

Alle deelnemers moeten dan ook iedere dag getest worden, waarvoor zorgpersoneel uit Japan wordt ingezet. De artsen zeggen in de brief dat niet te zien zitten.

Ster advertentie
Ster advertentie