Cultuur & Media
NOS

#JanPubliek: de UvA, 'meiden' of 'vrouwen' & interviews met politici

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. #JanPubliek: de UvA, 'meiden' of 'vrouwen' & interviews met politici

Iedere ochtend stappen de presentatoren van het NOS Radio 1 Journaal even uit het nieuws. In de Kritiek van Jan Publiek behandelen ze vragen, opmerkingen en verbeteringen van jullie, de luisteraars.

Dit waren de beste inzendingen van deze week:

1. De band met de UvA

In het programma spreken we vaak met wetenschappers en die willen nogal eens aan dezelfde universiteit verbonden zijn. Maar de Universiteit van Amsterdam kwam voor een van onze luisteraars wel erg vaak terug in de uitzending.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. 'Meiden'

Wanneer is een vrouw een vrouw, en wanneer een meisje? En welk woord gebruik je dan? Soms is het best lastig, dus wilde luisteraar Rutgerd wel eens weten hoe wij daar over denken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. Afspraken met politici

Trump zette een volledig interview online van 60 Minutes, nog voordat het uitgezonden was door het programma zelf. Krijgen Nederlandse politici eigenlijk ook de beelden als zij geïnterviewd worden? Verslaggever Lars Geerts legt uit hoe de NOS omgaat met interview-afspraken en beeldrechten.

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie