Naar homepage
Cultuur & Media

'Prins Andrew heeft geen mediatraining nodig, maar een advocaat.'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Prins Andrew heeft geen mediatraining nodig, maar een advocaat.'

De Britse prins Andrew legt voorlopig al zijn koninklijke taken neer na het opmerkelijke interview met de BBC vorige week over zijn banden met Jeffrey Epstein. Strafpleiter Natacha Harlequin vraagt zich nog steeds af wat het doel van de prins was met dit interview. "Hij heeft geen mediatrainer nodig, hij heeft een advocaat nodig."

The Daily Mail schrijft dat de prins een tweede interview overweegt, om opnieuw uit te leggen hoe de situatie dan ‘echt’ in elkaar zit. Harlequin: "Lawyer, please!" De strafpleiter denkt dat hij de schade voor zichzelf had kunnen beperken door na te denken hoe en wat je gaat zeggen. En misschien was het in zijn situatie wel nodig om een stap vooruit te maken."

Britse kranten

The Sun denkt dat Andrew nooit meer zal terugkeren in zijn oude rol als prins. Als prins Charles koning zou worden, zeggen ze, dan zou hij nooit met Andrew willen werken. The Times zegt dat het een goede beslissing van het Britse koningshuis is. Dit laat volgens de krant zien dat ze leren van hun fouten. Een interview als deze moet ook consequenties krijgen, vinden ze.

De waarheid

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje ziet ook een lichtpunt in wat hij een pr-disaster noemt. "Het blijkt dat deze man niet kapot gemediatraind is en dat is dan wel weer positief." Oranje vindt het mooi dat dit interview de waarheid laat zien. "De prins vindt dit gewoon écht. Alle muren van pr en damage controle hebben niet gewerkt."

Het interview geeft goed aan hoe Andrew erin zit, hoe bizar ook vindt de hoofdredacteur. "Wij als publiek hebben gezien hoe het werkelijk is. Dat geeft de burger moed."

Ster advertentie
Ster advertentie