Cultuur & Media

Speciale programma's op NPO Radio 1: radiomoment 2023, podcast jaaroverzicht en wat te doen tegen een eenzame kerst?

foto: Darren Smithfoto: Darren Smith
  1. Nieuwschevron right
  2. Speciale programma's op NPO Radio 1: radiomoment 2023, podcast jaaroverzicht en wat te doen tegen een eenzame kerst?

Dit weekend hoor je een speciale programmering op NPO Radio 1. Luister zondagmiddag live naar de bekendmaking van Het Radiomoment van het Jaar. Zaterdagavond hoor je alle podcast hoogtepunten van 2023 en op kerstavond bestrijdt Benji Heerschop in Kerst aan tafel eenzaamheid met kerst.

Wie wint Het Radiomoment van het Jaar?

Het Radiomoment van het Jaar 2023 wordt op Tweede Kerstdag tussen 16.00 en 18.00 uur in De Perstribune bekendgemaakt. Onder leiding van mediadeskundige Ron Vergouwen beslist de jury, bestaande uit vijftien radio-dj's en -presentatoren van de grootste Nederlandse radiostations, wie de opvolger wordt van Chazia Mourali. Zij won vorig jaar de prijs na een emotioneel gesprek in Welingelichte Kringen over de oorlog in Oekraïne.

De jury heeft al een shortlist samengesteld met de tien meest memorabele radiofragmenten van het jaar. Tot de kanshebbers van de titel behoren onder anderen Gijs Groenteman, Bart Arens en Timur Perlin. In de beoordeling wordt gelet op maatschappelijke relevantie en impact, en of de fragmenten verrassend, ontroerend, grappig of indrukwekkend zijn. Op basis hiervan wordt uiteindelijk Het Radiomoment van 2023 gekozen.

Lees hier wie de andere kanshebbers zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat waren dit jaar de hoogtepunten in podcastland?

Wat is de podcastoogst van 2023, welke podcasts wisten de luisteraars te raken en welke podcasts verdienen een extra podium? Je hoort het allemaal tijdens Het Podcast Jaaroverzicht 2023 op zaterdag 23 december van 19.00 tot 22.00 uur. In de liveshow ontvangt presentator Malou van der Starre (zelf ook podcastmaker) podcastmakers in de studio. Samen met hen luisteren we naar fragmenten uit spraakmakende podcasts van het afgelopen jaar, naar verschillende reportages en naar de podcast tips van luisteraars zelf.

In de studio schuiven onder andere Lammert de Bruin en Babs Assink aan, hoor je een reportage van de politieke eindejaarsshow Xander van der Wulp, Joost Vullings en Vincent Rietbergen en vertelt Maarten Dallinga over zijn podcast Niet van de wereld.

Lees hier welke gasten nog meer aanschuiven.

Een verbindend kerstdiner

Op kerstavond stelt NPO Radio 1 tussen 18.00 en 19.00 uur eenzaamheid centraal. In Kerst aan tafel schuift presentator Benji Heerschop aan bij een kerstdiner met gasten die anders alleen kerst hadden gevierd. Hoe het is om eenzaam te zijn met kerst, wat kunnen we tegen eenzaamheid doen en hoe is er een weg uit het isolement te vinden? In een verbindend diner gaat Benji Heerschop samen met de gasten en deskundigen op zoek naar de antwoorden op deze vragen.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie