Naar homepage
Cultuur & Media

Martijn Koning en de coronakilo's: Ribeye, taart en waarom planken vreselijk is
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Martijn Koning en de coronakilo's: Ribeye, taart en waarom planken vreselijk is

Nederlanders roken en drinken meer en bewegen minder in coronatijd. Cabaretier Martijn Koning kan daar over meepraten. De afgelopen weken is hij vooral aangekomen, zegt hij in Spraakmakers. "Het klinkt wel heel heftig als je het zo zegt, maar ik ben inderdaad walgelijk dik geworden."

1600 Nederlandse wetenschappers en andere zorgprofessionals doen een oproep aan de politiek, bevolking en industrie: we moeten nu ook écht actief werk maken van onze gezondheid.

Routine

Koning is columnist en tekstschrijver, maar staat ook geregeld op het podium. Met corona is zijn werkroutine en trainingsritme verloren gegaan. "Ik heb gisteren nog geplankt. Planking is echt vreselijk."

De afgelopen weken kwam hij 10 kilo aan. "Mijn personal trainer baalt ook heel erg!"

Horeca sponsoren

Eén voordeel is dat hij de lokale horeca bijzonder steunt. "Ik ga veel minder naar de supermarkt. Bijna alle restaurants hebben bezorgservice. Ik heb de afgelopen week dus veel ribeye en taart gegeten."

In Spraakmakers vertelde psycholoog Andreas Wismeijer dat nieuwe gewoontes het beste aan te leren zijn met een nieuwe routine. Koning: "Ik moet nu die discipline weer hervinden. Routine aanleren duurt minstens een maand. Ik kom nu toe tot een dag of drie."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie