Cultuur & Media
NOS

Pieter van der Wielen over 2000ste aflevering Nooit Meer Slapen: 'Ik heb wel eens iemand beledigd'

  1. Nieuwschevron right
  2. Pieter van der Wielen over 2000ste aflevering Nooit Meer Slapen: 'Ik heb wel eens iemand beledigd'

Het VPRO-programma Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 zond woensdag voor de tweeduizendste keer uit. Presentator Pieter van der Wielen was te gast in NOS Met het Oog op Morgen. Hij besprak met Herman van der Zandt onder meer de beroemde lange intro's van het programma.

"Soms heb je iets mis, dat is altijd gênant. Heb ik meerdere keren gehad. Dat is een heel slecht begin van je interview, maar zo'n foutje kun je repareren. Maar ik heb ook wel eens iemand beledigd in de inleiding. Dan is het een lang uur", zegt Van der Wielen.

Overdrijven

"Toen we net begonnen met Nooit Meer Slapen knalde ik de introductie er gewoon in. Ik stelde de gast voor, zei welkom en begon. Iemand zei toen tegen mij: dat moet je niet zo doen, je moet laten weten wie het is en waarom die er zit. En dat je blij bent dat die er is. En ik dacht: dan gaan we overdrijven."

Van der Wielen: "Wat het voordeel is in zo'n interview, is dat iemand merkt dat er iets op het spel staat. Ze denken: oh wacht even, hij heeft zich voorbereid. Vaak schrikken ze daar een beetje van."

oog nooit meer slapen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie